جهانگردي و گردشگري
اطلاعات جامع در مورد جهانگردي و گردشگري و بليط هاي لحظه آخري هواپيما

 

اطلاعات مفيد درباره كشور تاجيكستان:

نام رسمي آن جمهوري تاجيكستان است كه در عرف بين‌الملل با TJK مشخص مي‌شود. اين كشور عضو كشورهاي مستقل همسود (مشترك‌المنافع-CIS) نيز مي‌باشد.


واژه تاجيك و نام تاجيكستان:

تاجيك ها تا كنون به نام هاي: تاجيك، تازيك، تاژيك، تژيك، تاجك، اوگانه، پارسيوان، تاجيكي، تات، تجگي، سرت و ... خوانده شده اند. واژه تاجيك كه گونه هاي پيشين آن تازيك يا تاژيك است، در آغاز معني عربي داشته است. گويا ايرانيان آسياي مركزي، مسلمانان را به اين نام مي خواندند و چون در آن زمان به اين باور بودندكه يك نفر ايراني، اگر به دين اسلام گرويد، عرب مي شود. از سوي ديگر به دليل آنكه درگذشته تركها تنها مسلمانان ايراني را مي شناختند، واژه تاجيك نزد تركان معني ايراني (در برابر ترك) يافت و در دوران پيروزي تركان بر ايرانيان، ايراني ها خود را تاجيك مي خواندند.

 

http://stkt.ir/NewsDetails-10543.html

 

برخي نيز بر اين باورند كه واژه تاجيك از ريشه تركي است و اصل آن به معني تبعه ترك بوده است. عرب ها ي مسلمان، تاجيك ها را (اوگانه) مي ناميدند. تاجيك ها در افغانستان (پارسيوان) در جمهوري فدراتيو روسيه (تاجيكي) در زبان تركي (قزلباش، كزلباش) در خاور ايران (تاجيك) و در باختر ايران (تات) و در سيستان به (تجگي) سر شناسند. در اوايل سده 2م. واژه تاجيك در اتحاد جماهير شوروي به معني جمعيت اسكان يافته آسياي مركزي به كار مي رفت.

 

علاوه بر آثار ايرانشناسان در فرهنگهاي پيشين و امروز از جمله منتخب اللغات، دايرةالمعارف فارسي، برهان قاطع، سراج اللغات، نظام الاطباع، فرهنگ عميد، فرهاگ معين، لغت نامه دهخدا و... واژه تاجيك و مفهوم لغوي آن مورد بررسي قرار گرفته است. بيشتر پژوهشگران بر پايه اسناد و مدارك با ارزش ،تاجيك را قوم غير عرب و ترك معرفي كرده و ان را از نژاد ايراني دانسته اند كه در ايران بزرگ شده است.


آب و هوا

آب و هواي تاجيكستان قاره‌اي، نيمه استوايي و نيمه خشك و بخشي صحرايي است. در كوههاي پامير آب و هوا قطبي نيمه خشك مي‌باشد و هوا به طور مؤثري منطبق با ارتفاعات تغيير مي‌كند. وادي فرغانه و ديگر ارتفاعات به وسيله كوههاي اطراف از هواي قطبي حفظ مي‌شوند. 

 

درارتفاعات كم، ميانگين درجه حرارت بين 23 تا 30 درجه سانتي‌گراد در ماه ژوئيه و 1 تا 3 درجه سانتي‌گراد زير صفر در ماه ژانويه مي‌باشد. در پامير شرقي، ميانگين درجه حرارت در ماه ژوئيه 5 تا 10 درجه سانتي‌گراد و ميانگين درجه حرارت در ماه ژانويه 15 تا 20 درجه سانتي‌گراد زير صفر است.


در مناطق كوهستاني درجه حرارت در زمستان تا 45 درجه سانتي‌گراد زير صفر كاهش مي‌يابد. حد متوسط دما در ماه ژانويه در مرغاب واقع در كوههاي بدخشان 6/19درجه سانتي‌گراد زير صفر است.


ميزان بارندگي

ميانگين بارندگي سالانه در اكثر مناطق جمهوري بين 700 تا 1600 ميلي‌متر است. شديدترين ميزان بارندگي در مناطق يخي فدچنكو است كه ميانگين آن 2236 ميلي‌متر در سال است و سبك‌ترين آن در پامير شرقي با ميانگين زير 100 ميلي‌متر در سال است كه اوج آن در زمستان و بهار مي‌باشد. سطح بارندگي در مناطق كوهستاني بسيار كم و به ندرت از 60 تا 80 ميلي‌متر در سال افزايش مي‌يابد. در دره‌ها بين 150 تا 250 ميلي‌متر در سال است.

 

 

http://stkt.ir/NewsDetails-10543.html

امتیاز:
بازدید: 108
برچسب:
:
[ 1396/8/11  ] [ ۱۲ ] [ ticket12 ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

در اين وبلاگ قصد دارم به بررسي شهر هاي مختلف ايران و كشور هاي جهان براي سفر بپردازيم همچنين به بررسي بليط هاي لحظه آخري هواپيما براي مقاصد مختلف خواهيم پرداخت . با ما همراه باشيد تا قبل از سفر اطلاعات مفيدي در مورد مقصد خود قبل از سفر كسب نماييد.
نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب